Generelt om 'Conibear'

De fellene som er på bilde er trolig den mest brukte fellen i verden. Den ble oppfunnet av en mann med navn Frank Conibear og derfor navnet conibear feller. Conibear ble født i Plymouth England i 1896 og emigrerte senere til Canada der han drev med fellefangst. Han strartet med å teste ut en ny felle allerede i 1929, men det var først i 1953 at conibear fellen offisielt ble tatt i bruk. Nå er det mange forskjellige fabrikanter som lager samme felle, (med forskjellig kvalitet), men det er uansett "conibear" feller. 

I Norge så skal alle lovelige "conibear" feller ha to fjærer. Vi anbefaler størrelse 120 også til mår, men sjekk at fjærene er stramme, gamle feller kan miste kraften slik at dyret ikke blir drept momentant, men blir liggende og pines. For sett som sitter i trærne eks. med en hare som åte anbefaler vi 160 da det er større åpning for måren og den i noen tilfeller er lettere å få den til å gå inn i fellen. Alle Conibear feller som settes på bakken skal være inne i en trekasse eller lignende så ikke hunder ol. kan presse seg inn og bli skadet eller drept. Dette er meget viktig slik at vi fangstfolk ikke får et dårlig rykte på oss. 

Priser og kvalitet på Conibear feller er forskjellig fra fabrikk til fabrikk, men som det meste annet, jo dyrere feller, jo sterkere fjærer og lenger varer de. Man får ikke Mercedes til Lada pris på Conibear feller heller. Men i utgangspunket kan alle fellene brukes uten problemer uansett hvem som har laget dem.